RG 2020: Az újdonsült Grand Slam bajnok túl az első megmérettetésen

2020. szeptember 28.
by Diapolo

Nehéz sorsolása ellenére jól kezdett Dominic Thiem, aki bő két óra alatt tudta le mérkőzését, voltak azonban a kiemelt kiesők is a keddi játéknap elején.

Győzelemmel kezdte Dominic Thiem az idei Roland Garros utáni hajszáját, miután három sima szettben búcsúztatta a korábbi Grand Slam győztes Marin Cilicet. A horvát bár nehéz első körös ellenfélnek tűnt, az első szett után már nem sok ellenállást mutatott, az osztrák pedig a játszmák során egy ponton mindig akkora fölénnyel játszott, hogy könnyedén vette el ellenfele adogatását. Thiem egy kicsit szusszanhat, de a folytatás sem lesz könnyebb, hiszen Jack Sock személyében egy igazi brusztolós ellenfelet kapott a második fordulóra.

Az első igazi komoly név, akitől búcsút kell venni már az első forduló után, a kanadai Felix Auger-Aliassime. A 19. helyen kiemelt játékos hiába próbálta irányítani a mérkőzését, a japán Yoshihito Nishioka kihasználta a hibáit, és rettentő hosszú játékokra kényszerítette fiatal ellenfelét. Auger-Aliassime se adogatóként, se fogadóként nem remekelt, az 58 ki nem kényszerített hibája pedig az utolsó szeg volt a koporsójába ezen a tornán.

Csupán néhány percig árválkodott egyedül a búcsúzó kiemeltek mai névsorában, mert percekkel később Fabio Fognini is hasonló sorsra jutott. Az olasz egyelőre adós a jó játékkal a visszatérés után, ezúttal pedig Mikhail Kukushkin ütötte el a továbbjutástól. Az első szettet elbukta Fognini, de azonnal egalizálni tudott, a mérkőzés döntő pontja azonban a harmadik játszma vége volt, ahol a tiebreak során csak kiegészítő elemként volt a pályán. A negyedik szettet semmire nyerte Kukushkin, így óriási meglepetésre a 14. kiemelt is csomagolni kényszerült már az első kör után.

Eredmények:

Thiem – Cilic: 6:4, 6:3, 6:3
Nishioka – Auger-Aliassime (19.) : 7:5, 6:3, 6:3
Kukushkin – Fognini (14.) : 7:5, 3:6, 7:6, 6:0

A kép forrása: theunionjournal.com