RG 2020: A harmadik nap programja

Kedden a legjobb esetben teljes lesz a második forduló mezőnye a hűvös és nyirkos Párizsban.

Fucsovics Márton hétfői csodálatos sikere után, kedden két magyarnak is szoríthatunk egyéniben a Roland Garros harmadik játéknapján. Babos Tímea a 7-es pálya legelső meccsén játszik a román Ana Bogdan ellen, Balázs Attila pedig a 13-ös pálya harmadik találkozóján néz majd farkasszemet a japán Uchiyamával. Mindezek tetejében a Daniil Medvedevet legyőző Fucsovicsnak is lesz jelenése kedden, hiszen a brit Cameron Norrie oldalán párosban is szerencsét próbál, a 2-es pálya utolsó meccsén az amerikai McDonald – Sandgren duóval találkoznak.

A nap fellépője természetesen a férfiak világelsője Novak Djokovic (1.) lesz. A friss római bajnok szerb a Philippe-Chatrier harmadik mérkőzésén mutatkozik be a tornán a svéd Mikael Ymer ellen, őket pedig majd Denis Shapovalov (9.) és Gilles Simon követi. Első meccsét fogja játszani még Matteo Berrettini (7.), a két hamburgi döntős, Stefanos Tsitsipas (5.) és Andrey Rublev (13.), illetve az újdonsült édesapa, Roberto Bautista Agut (10.) is. A spanyolnak akár egy érdekes meccse is lehet majd a fonák-virtuóz Richard Gasquet ellen.

A hölgyeknél a keddi nap legnevesebb résztvevője az idei Australian Open-bajnok Sofia Kenin lesz (4.). Az amerikai teniszezőnő a Suzanne Lenglen második meccsén játszik majd az orosz Samsonovával, ugyanitt fogja zárni a napot a belorusz Aryna Sabalenka (8.) az amerikai Pegula ellen. Kettejük előtt azonban még a friss római döntős Karolina Pliskova (2.) nyitja a napot a Chatrier-n, a cseh az egyiptomi Sheriffel játszik.

A teljes program megtekinthető itt.