RG 2020: Djokovic egy bő másfél órás meccsel kezdte menetelését Párizsban

2020. szeptember 29.
by Diapolo

Túl van az első körön Novak Djokovic, aki egy igazi erődemonstrációval rajtolt a Roland Garroson, és simán jutott túl svéd ellenfelén.

A szerb világelső Mikael Ymer ellen lépett pályára az első fordulóban és mindössze 99 percre volt szüksége a továbbjutáshoz. Az első szettben Djokovic máris elkezdte felőrölni ellenfelét, Ymer sem adogatóként, sem fogadóként nem volt képes ellenállást tanúsítani, ennek eredményeképpen nyert játék nélkül, csupán hét pontot nyerve került szetthátrányba.

A svéd játékos aztán a második játszma elején megtörte a jeget, végre játékot nyert, de ezután sem történt változás a játék képében, Novak Djokovic magabiztosan uralta a mérkőzést, Ymer viszont a feljavult első szervája mögött, csak 27%-ban tudta nyerni a pontokat. Az egyetlen vigaszt az jelenthette a svéd teniszező számára, hogy egy alkalommal mégis képes volt elvenni a világelső adogatását.

A harmadik játszma volt a legszorosabb a mérkőzésen, ahol a némileg már tét nélkül játszó Ymer a kicsit tompább szerbbel némileg fel tudta venni a versenyt, de Djokovic remekül menedzselve a játszmát végül a mérkőzést is behúzta 6:0, 6:2, 6:3-as összesítéssel.

A kép forrása: atptour.com