RG 2020: Megvan az első főtáblás győzelem!

2020. szeptember 29.
by cort

Ki ne tudná, hogy tegnap késő este Fucsovics Márton hatalmas bravúrral bejutott a Roland Garros második fordulójába, ma pedig tovább folytatódik a magyar játékosok nagyszerű szériája, Balázs Attila is sikerrel vette az első kört.

Attila a japán Yasutaka Uchiyama ellen lépett pályára, és jól teniszezve 2 óra 22 perc alatt, 6-2 6-3 7-5 arányban győzedelmeskedett. A magyar teniszező végig uralta a mérkőzést, folyamatosan szorongatta japán riválisát, és bár a harmadik szettben rezgett a léc, Attila magabiztos játékkal nyerte karrierje első főtáblás mérkőzését. Balázs az első játszmában gyorsan breakelőnybe került, amit később megduplázott, és hozta a szettet. A második felvonásban is inkább Attila akarata érvényesült, és szett derekán behúzott break elegendő volt a 2-0-hoz. A harmadik játszma is kiegyenlített játékot hozott, Attilának 4-5-nél két szettlabdát kellett hárítani, de onnan már nem volt megállás, a következő játékban Attila breakelt, majd kiszerválta a meccset.

A magyar játékosnak a következő körben biztosan nehezebb dolga lesz, a Roberto Bautista Agut – Richard Gasquet mérkőzés győztesével találkozik.