RG 2020: A címvédő könnyedén gázolt át McDonaldon

2020. szeptember 30.
by Diapolo

Tükörsimán jutott a harmadik fordulóba a torna címvédője a férfiaknál, miután bő 100 perc alatt lezárta mérkőzését.

Rafael Nadal már a harmadik körbe jutásért játszott a Roland Garroson, ellenfele pedig az amerikai Mackenzie McDonald volt a Philippe-Chatrier stadionban.

A spanyol az első pillanattól fogva egyértelművé tette, hogy ma ő az úr a salakon, ennek megfelelően pedig McDonald nem sok esélyt kapott fogadóként, adogatásainál pedig sokszor Nadal félelmetesen jó megoldásaiba tört bele a bicskája. Az amerikai az egész meccsen ugyanazon a szinten mozgott, nem játszott rosszul egyáltalán, de ahhoz nagyon kevés volt, hogy Nadalt csak kicsit is zavarba hozza.

Az első szett ennek megfelelően indult, McDonald bár az első adogatását még hozta, ezek után csak a harmadik játszmában tudta ugyanezt megtenni, amiből ki is derül, hogy mekkora fölényben volt Rafael Nadal.

Bár a harmadik szettben Nadal kicsit csökkentett a fordulatszámon, az amerikai játékos mégsem jutott el ekkor sem break lehetőségig, így a spanyol címvédő 6:1, 6:0, 6:3 arányban tudta lezárni a mérkőzést, ellenfele pedig majd a Nishikori-Travaglia meccs győztese lesz.

A kép forrása: bbc.com