Spanyol nyelvlecke – ők várnak holnap a magyar játékosokra

Soha nem látott helyzetben a magyar férfi tenisz, mindkét éljátékosunk spanyol ellenfél ellen juthat egy Grand Slam torna legjobb 32 játékosa közé, igaz teljesen más esélyekkel várják a holnapi mérkőzéseket.

Balázs Attila élete első Major torna győzelmét szerezte az első fordulóban, viszont Roberto Bautista Agut ellen bármi, ami több a tisztes helytállásnál, hatalmas bravúr lenne! Top 10-es ellenfele a spanyol játékosoktól eltérően nem kifejezett salakmenő, de ezen a felületen sem jön zavarba, és bár ez a legrosszabb borítása, itt is majd 60%-os a győzelmi mutatóval rendelkezik. A Garros-on sem jutott túl sokáig,  legjobb eredménye egy negyedik forduló volt. Egy biztos Attilának nem lesz veszíteni valója holnap.

Marcinak a bravúrgyőzelem után egy kicsivel könnyebb feladat jöhet, és bár a 32 éves Albert Ramos Vinolas a magyar fiú előtt áll a ranglistán (44.), de a formája nem túl biztató. Utoljára a Roland Garros-t megelőzően még februárban nyert mérkőzést, négy mérkőzésen négy vereséget gyűjtött bemutató tornákon, és pontosan ez a mutatója az újrakezdés óta a versenyeken is. Fucsovics jó formában van a tenisz újraindulása óta, amennyiben győz, karrierje legjobb Roland Garros-át könyvelheti el már a 3. fordulóval is.

Fucsovics – Ramos Vinolas 12-es pálya, első meccs 11 óra

Bautista Agut – Balázs 14-es pálya, harmadik mérkőzés