RG 2020: Az ötödik nap programja

Ezúttal a férfi világelső a pályán, de a magyar nézők számára Fucsovics Márton és Balázs Attila mérkőzése lesz alighanem a nap legfontosabb programja.

Nagyon különös érzés, amikor a második fordulóban terjedelmesen írhatunk a még versenyben lévő magyar teniszezőkről, de ez a Roland Garros eddig férfi teniszezőink számára történelmi. A napot a tervek szerint 11 órától Fucsovics Marci nyitja, aki a 12-es pályán küzd meg Albert Ramos-Vinolas-szal. Ezek után a 14-es pályán következnek majd a magyarok, Balázs Ati és Roberto Bautista Agut a harmadik meccset játsszák majd ebben a stadionban. Az ő mérkőzésük után a Babos-Mladenovic páros a Kalinskaya-Putintseva kettőssel mérkőzik majd ugyanezen a pályán.

A férfi élmezőnyt ezúttal Shapovalov vezeti fel, a torna 9. kiemeltje Carbellas Baena ellen nyitja a Suzanne-Lenglen csütörtöki programját, de ezen a pályán játssza majd a harmadik találkozót Berrettini is, aki a dél-afrikai Harris ellen lép pályára. A Chatrier utolsó két meccsén vonulnak fel majd újra férfi teniszezők, itt a harmadik találkozót a világelső Djokovic játssza, őt pedig majd Pablo Cuevas és Stefanos Tsitsipas követi. A hamburgi győztes Rublev a Simon-Mathieu utolsó találkozóját vívja.

A hölgyeknél igazi csemegével kezdődik a Philippe-Chatrier programja, a 2. kiemelt Pliskova a korábbi Roland Garros győztes Jelena Ostapenko ellen nyitja a napot, a meglepetés pedig ott lóg a levegőben. Pliskováék után Sofia Kenin következik, aki a Babos Timit búcsúztató Ana Bogdan személyében kapott valószínűleg túl nehéz ellenfelet. A Suzanne-Lenglen pályán a második mérkőzést vívja majd Garbine Muguruza Krystina Pliskova ellen, a napot pedig Elena Rybakina zárja ezen a pályán. A Simon-Mathieu salakján Petra Kvitova kezd 11 órakor, a 7-es pályán pedig egy Sabalenka-Kasatkina derbire is sor kerül.

A teljes program megtalálható itt -> Roland Garros ötödik nap