RG 2020: Halep és Svitolina is a nyolcaddöntőben

A harmadik fordulóban létrejött a tavalyi negyeddöntő visszavágója a román Simona Halep és az amerikai Amanda Anisimova között. Az amerikai tavaly nagy meglepetésre két játszmában búcsúztatta a románt, majd a későbbi győztes ausztrál Ashleigh Barty-tól kapott ki az elődöntőben, ezzel elérve karrierje eddigi legjobb eredményét.

Ez a találkozó már nem alakult olyan jól Anisimova számára, mint a múlt évi találkozó, sőt egy igen komoly verést kapott az első helyen kiemelt romántól. Az eddig magabiztosan menetelő Halep háromszor is elvette az adogatását, és lenullázta az első játszmában. A második felvonásban már összejött a becsületgém, de továbbra is a korábbi világelső akarata érvényesült, és könnyedén 6-1-gyel behúzta a mérkőzést. A következő körben az Eugenie Bouchard-ot két játszmában kiejtő lengyel Iga Swiatek lesz az ellenfele.

A kiemeltek közül továbbment a harmadik kiemelt ukrán Elina Svitolina is, aki az orosz Ekaterina Alexandrovát búcsúztatta két nagyon szoros játszmában, és 1 óra 42 perc játék után készülhet a következő mérkőzésére.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)

3. forduló (a 16 közé jutásért)

Simona Halep (1.) – Amanda Anisimova: 6-0, 6-1

Elina Svitolina (3.) – Ekaterina Alexandrova (27.) : 6-4, 7-5

kiemelt kép: wtatennis.com