RG 2020: Az argentin salak-specialista is a nyolc között már

2020. október 4.
by Diapolo

Nem történt különösebb meglepetés, Diego Schwartzman harcolta ki a negyeddöntőt a férfiak versenyében, az argentin két óra alatt lezárta mérkőzését. 

Lorenzo Sonego és Diego Schwartzman az esőszünet miatt kicsit megkésve, de le tudta játszani a mára kiírt mérkőzést a Garroson. Az argentin remekül kezdett, Sonego második szervái mögött különösen erős fogadónak bizonyult, így csupán egyetlen játékot engedve húzta be az első játszmát.

A folytatásban ugyanez volt a tendencia, Schwartzman a második szervákat remekül támadta, ezzel megbénította olasz ellenfelét, aki fogadóként nem tudta felvenni a lépést, így már 5-1-re is elengedte ellenfelét, amikor kicsit vissza tudott kapaszkodni, de ez leginkább csak sebtapasz volt a nagy bajokra, ez a szett is Schwartzmané lett.

A harmadik játszma sokkal szorosabbra sikerült 4-4-ig meccsben volt az olasz, de ezek után újból elvesztette az adogatását, ami a meccsébe került. A meccs során Sonego második szervája végig sebezhető maradt, bár szettről-szettre kevesebb pontot ajándékozott így, de nem tudta elkerülni, hogy ezt az argentin a maga javára fordítsa, így Schwartzman 6:1, 6:3, 6:4 arányban harcolta ki a továbbjutást, amely azt is jelenti egyben, hogy 2018 után játszhat újra negyeddöntőt.

A kép forrása: atptour.com