RG 2020: Megvédték címüket Babos Timiék

2020. október 11.
by cort

Megvédte címét Babos Tímea és Kristina Mladenovic a Roland Garros-on. A magyar, francia páros két szettben győzött az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai kettős ellen.

A 2018-as Australian Opent, valamint a tavalyi Roland Garros-t és az idei Australian Opent követően negyedik alkalommal emehette magasba egy Grand Slam torna trófeáját Babos Tímea és Kristina Mladenovic.

A mérkőzést Timiék kezdték jobban, gyorsan breakelőnybe kerültek, és bár kihívóik a következő játékban kiegyenlítettek, 3-3 után ismét Babosék kerültek előnybe, ami elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez. A 6-4 arányban behúzott első felvonást követően a második játszmában is a magyar, francia páros került breakelőnybe, jobban teniszezve megléptek 3-1-re. A folytatásban igazi “break-esőt” láthattunk, és bár Timi még 5-4-nél nem tudta kiszerválni a meccset, két játékkal később Mladenovic már nem hibázott, és 1 óra 35 perc alatt Timiék 6-4 7-5 arányban nyerték a meccset, és megvédték címüket a Roland Garros-on.