Wilander szerint Nadal közel került a “minden idők legjobbja” verseny megnyeréséhez

Rafael Nadal a tegnapi Roland Garros döntőben megszerezte 13. French Open, és 20. Grand Slam címét, amellyel jó helyzetbe került, hogy övé legyen a GOAT cím.

A tegnapi döntő Nadal és a világelső Novak Djokovic között a vártnál simább eredménnyel, 6-0, 6-2, 7-5-tel zárult, ezzel a salakkirály beérte a csúcstartó Roger Federert a Grand Slam győzelmek számában. 17 trófeájával Djokovic három győzelemre van tőlük jelenleg.

A Eurosport szakértője, Mats Wilander így vélekedik a jövőről: “Rafa Nadal mai teljesítménye bebizonyította, hogy nagyon jó eséllyel a világ valaha volt legjobb férfi teniszezőjeként vonul majd vissza. Az, hogy most nyerni tudott, valószínűleg motiválja, hogy néhány évig még játsszon.”

A Három Nagy másik két tagjával kapcsolatban ezt mondta a hétszeres Grand Slam győztes svéd: “Federer zseni, de kétséges, hogy nyer-e még Grand Slamet. Novak hárommal van lemaradva, van esélye utolérni őket.”

A világelső szerb nem rejti véka alá, hogy nagyon fontos számára Federer és Nadal Grand Slam csúcsának beállítása, megdöntése, ezért rendkívül fájó lehet számára a tegnapi vereség, különösen a US Openről történt kizárása után.

Wilander szerint azonban Djokovicnak nincs oka elkeseredésre: “Novak teste és játéka is frissebb, hosszabb ideig tud a Touron maradni. Most elkezdhet edzeni a januári Australian Openre, ahova első számú esélyesként érkezik. Minden évben azt várjuk, hogy legalább három Grand Slamet nyer. Ha ez jövőre sikerülne neki, meglenne a 20 győzelem. A kérdés inkább az, hogy mentálisan és érzelmileg tud-e ilyen magas szinten maradni, ahogyan idén játszott.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: cbc.ca