Egy újabb Rublev-siker

Hazai pályán is sikerült fenntartania sikerszériáját Andrey Rublevnek. A fiatal orosz Szentpétervárott már a negyedik tornagyőzelmét aratta 2020-ban.

Most már kétség sem fér ahhoz, hogy ez az év hozza meg az áttörést Andrey Rublev számára. Az oroszok fiatal gyorstüzérének 2020 első két hete után 2 tornagyőzelme volt, de a későbbi kényszerszünet nem törte meg remek formáját. Negyeddöntőzött a US Openen és a Roland Garroson, a kettő között pedig megnyerte a Hamburgi 500-as tornát. Ezen a héten azonban újfent gyarapította idei sikerei számát, méghozzá haza közönség előtt, Szentpétervárott.

A fedett pályás tenisztornát erre az évre ATP 500-as kategóriájúra fokozták fel a bázeli Swiss Indoors “visszalépése” után. A ranghoz a mezőny, majd a döntő párosítása is idomult, hiszen Rublev ellenfele Borna Coric volt. A 23 éves horvát hiába szorongatta Rublevet sokáig, ugyanúgy járt, mint Correntin Moutet, Lloyd Harris és Stefanos Tsitsipas: ő is kikapott az orosztól egy tornadöntőben. A mérkőzés egészében nem tudott egy break-labdáig sem eljutni Rublev ellen, holott az első szettet lezáró rövidítésben 5-3-ra is vezetett. Az orosz küzdőszelleme azonban idén elismerésre méltó: megfordította a tie-breaket, majd a második játszma elején övé lett a meccs egyetlen nyertes fogadó játéka. Kereken 100 perc után ünnepelhette pályafutása hatodik tornagyőzelmét, ami egyben egy megelőlegezett születésnapi ajándék is, hiszen két nappal 23. születésnapja előtt nyerte meg a hazájában rendezett versenyt.

Végeredmény: A. Rublev (orosz, 3.) – B. Coric (horvát, 7.) 7/6(5) 6/4

Rublev a szezon az egyik legeredményesebb teniszezője, a 2020-as címekben beérte a világelső Novak Djokovicot, s azok után, hogy ezen a héten szerepelt először a világranglista top 10-ben, egyre jobban reménykedhet most már abban is, hogy ott lehessen a szezonzáró ATP Finalson Londonban.

A kép forrása: twitter.com/Formula_TX