ATP Bécs: Bemutatkozott a hazai kedvenc is

Egyik nagyágyút követi a másik kedd este Bécsben, a fedett pályás ATP 500-as tornán. A világelső Djokovic után az újdonsült Grand Slam-bajnok Dominic Thiem is pályára lépett.

Dominic Thiem (2.) érdekes karakter a férfi tenisz élmezőnyében. Képes arra, hogy űrteniszt játsszon a Nagy Hármas tagjai ellen, de arra is, hogy küszködjön a játékával olyan vetélytársak ellen, akiknek nem nagyon lehet hallani a nevét úgy általában. Utóbbira volt példa kedd este is, mikor az ukrán Vitaly Sachko ellen kezdte meg szereplését hazája fővárosában, Bécsben. A 23 éves Sachko ezen a héten jegyzi eddigi legjobb világranlgistás pozícióját az 529. hellyel. Karrierje nagy részében eddig az ITF Future tornákon serénykedett, de Kei Nishikori visszalépésével a selejtező szerencsés veszteseként nagy szereplési lehetőséget kapott.

A mérkőzés első pár játékában megmutatkozott az az 526 ranglistás helyni különbség a felek között. A friss US Open-bajnok Thiem 5/1-re vezetett az első játszmában, innen azonban visszaengedte ukrán ellenfelét és némi rutinmunka helyett küzdelem árán tudta csak megszerezni a vezetést. Sachko persze élvezte a helyzetet és pozitiív szellemben ragadta meg az alkalmat, hogy egy ilyen kaliberű teniszezővel játszhat. Thiem tenisze ingadozott, egyszerre mutatott zseniális megoldásokat és elképzelhetetlen hibákat is. Ennek eredményeként “kicsiben” lemásolta az első szettet: eljutott 4/1-ig a másodikban, Sachko pedig innen ismét visszatápászkodott. A végeredmény végül ugyanaz lett, mint a nyitójátszmában, csak egy game-párral később. Thiem végül 1 óra 48 perc alatt harcolta ki a 6/4 7/5-ös győzelmet.

Második körös ellenfele a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka, vagy a chilei Christian Garin lesz. Ha címet szeretne védeni, mindenképpen stabilabb játékra lesz majd szüksége. Az idei főtábla nagyon erős, az 500-as kategóriájú torna mezőnye Masters-színvonalú. A sorsolást követően Garin/Wawrinka-Rublev-Medvedev-Djokovic út vezethet a duplázásig, ami minden körülmények között rögösnek számít.

Kép forrása: eredmenyek.com & AFP