Roig: ,,Már fegyverként és nem gyengeségként tekintünk rá.”

2020. október 28.
by HerczegGabor

Nadal már utolérte Roger Federert a legtöbb Grand Slam győzelem tekintetében, és 34 évesen továbbra is az ATP Tour egyik meghatározó játékosa, de Francisco Roig szerint, aki 2005 óta dolgozik Nadallal, ezt azonban nem volt könnyű megvalósítani.

Rafa három éve hatékonyabb az adogatásai mögött, ezzel pedig könnyű pontokat szerezhet. Nem is annyira a sebességgel volt korábban a gond, hanem inkább a labda pattanásával, különösen a második adogatásnál, amikor a labda ugyan magasra pattant, de nem csúszott meg, és kevésbé okozott gondot az ellenfeleknek. Ezt kijavítottuk, és most fegyverként, nem pedig gyengeségként tekintünk rá. Azért tettük, hogy versenyképesek legyünk, mert Rafa már nem úgy mozog, mint 20 évesen. “-mondta Roig a La Vanguardiának.

Roig személyesen is üdvözölte Nadalt, mondván, hogy az alázat a jellemének az alapköve.

,,A pályán hallasz dolgokat. Vannak olyan éljátékosok, akik úgy gondolják, hogy kiváltságaik vannak. Nadal nyitott a munkára, meghallgat, nem gondol arra, hogy ő Rafael Nadal. Nyilvánvalóan vannak bizonyos társadalmi kiváltságai, de a kezelésük az első naptól kezdve ugyanaz. Gondolom, a nagybátyjának van valami köze hozzá. ’’-mondta a korábbi kiváló páros teniszező Roig.

Kiemelt kép: tennishead.net