Van némi hiányérzete Djokovicnak idei éve kapcsán

2020. október 28.
by DGM96

Sokak szerint karrierje egyik legjobb szezonját futja a férfi világelső, ő viszont szeretett volna még egy Grand Slamet nyerni a januári Australian Openen kívül.

Novak Djokovic veretlen maradt első 18 mérkőzésén 2020-ban. Győztes lett Szerbiával az idén debütáló ATP Kupán, nyolcadszor is megnyerte az Australian Opent, amivel világelső lett – és üldözőbe is vette Roger Federert a világranglista élén eltöltött hetek számában – majd a dubaji 500-ason sem talált legyőzőre. Nyáron azonban a kényszerszünet árnyékában szervezett Adria Tour – projektje kisebb botrányba fulladt a sorozatos covid-fertőzések miatt.

Mindezek sem törték meg a lendületét, ugyanis az újraindulás első tornáját, a New Yorkban megrendezett Cincinnati Masterst is megnyerte, így a zártkapus US Openre 23-0-s mérleggel készült fel. Az év második Grand Slam-tornáján esélyesként menetelt, de a negyedik fordulóban, Pablo Carreno Busta ellen torkon találta az egyik vonalbírót, emiatt leléptették. Nem kis közharag közepette viszont képes volt folytatni remek formáját: bajnok lett a római Mastersen is, az őszi Roland Garroson pedig csak Rafael Nadal tudta legyőzni a döntőben. Ez egy remek eredménysor, de úgy érzi a szerb, hogy több is lehetne idei szezonjában – nyilatkozta múlt hétvégén, a bécsi ATP torna sajtótájékoztatóján:

“Életem egyik legjobb teniszét játszom idén, mintha golfban folyamatosan par alatt lennék, de van azért némi hiányérzetem, amiért nem nyertem meg a US Opent vagy a Roland Garrost. Mindkét tornán remek formában voltam, de a Garroson ott volt Nadal, aki nálam is jobb volt a döntő napján, a US Openen pedig pechem volt.”

A világelső ezen a héten a bécsi fedett pályás versenyen próbál szerencsét. Az osztrák fővárosba 13 év után tért vissza és kedden este be is jutott az ATP 500-as kategóriájú második fordulójába.

(via)

Kép forrása: france24.com