ATP Bécs: A világelső karrierje legnagyobb vereségével búcsúzott

2020. október 30.
by cort

Óriási meglepetéssel folytatódott a Bécsben zajló 500-as torna, ahol a szabadkártyás Lorenzo Sonego sima két szettben verte a világelső Novak Djokovic-ot.

Már a nap első két összecsapásán is kisebb meglepetés született, a dél-afrikai Kevin Anderson győzelme Daniil Medvedev felett mindenképpen az, Andrey Rublev sikere a címvédő Dominic Thiem ellen már talál kevésbé, de ha esetleg valaki ma kora este azt kérdezi, hogy mi lett Novak Djokovic és az olasz Lorenzo Sonego mai mérkőzésének végeredménye, és azt a választ kapja, hogy 6-2 6-1, akkor aligha van olyan, aki visszakérdez, hogy “és kinek a javára?”.

A szerb világelső eddig szinte makulátlan mérleggel teniszezte végig ezt a (csonka) évet, és bár a bécsi tornán elég volt két győzelem ahhoz, hogy szinte teljesen bebiztosítsa az év végi világelsőséget, de senki sem gondolta, hogy a negyeddöntőben egy szerencsés vesztes ellen kell csomagolnia. Ráadásul a szerb teljesen lélektelenül játszott, sokat hibázott, és a testbeszéde is arról árulkodott, hogy itt nem lesz komoly küzdelem a két játékos között. Az olasz egy gyors dupla breakkel indította a meccset, ami bőven elegendő volt az első szett megnyeréséhez. A folytatásban is gyorsan elvette Djokovic adogatását, de mindenki jól ismeri a szerbet, ilyenkor szokott megtáltosodni, és megfordítani az összecsapást. Ez most elmaradt, Sonego nagyszerűen teniszezett, és mindössze három játékot engedélyezett a világelsőnek, aki ezzel karrierje legnagyobb vereségét szenvedte el. (Korábban még 2005-ben Marat Safin osztott ki egy 6-0 6-2 6-1-et a szerbnek.) Djokovic tehát csomagol, és legközelebb már csak a londoni világbajnokságon lép ismét pályára.

Kép forrása: atptour.com