Thiem szerint fejben Novak Djokovic a legerősebb

2020. november 2.
by kert

A US Open idei bajnoka mentálisan Djokovicot tartja a legstabilabb versenyzőnek

A teniszben különösen fontos a kiegyensúlyozottság, a folyamatos koncentráció képessége. A mentális erő gyakran a fizikai teljesítmény fölé nő. Ebben a műfajban Dominic Thiem szerint a szerb világelső verhetetlen.

“Már volt néhány komoly csatánk. Mentálisan ő a legjobb játékos. Elképesztően profi, mindig száz százalékosan fókuszált. Többek között a táplálkozás fontosságát is ő emelte be a sportágunkba.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte ki a valaha volt legjobb sportoló, Thiem valaki mást nevezett meg: “Roger Federer! Ezt nem csak a rajongó énem mondatja velem. Roger más szintre helyezte a teniszt. Ő a pályán és azon kívül is példakép, egy igazi szupersztár.”

Ebben a tekintetben az osztrák nagyra tartja még Rafael Nadalt, a kosaras legenda Michael Jordant, Diego Maradonát, és a Forma-1-es pilóta Michael Schumachert.

Dominic Thiem a US Open győzelem óta nemigen találja a formáját, és aktuálisan egy kisebb sérülés is hátráltatja. Váratlanul korai bécsi búcsúja után (a negyeddöntőben a végső győztes Rublev ellen veszített 7-6, 6-2 arányban) nem vesz részt a héten zajló Rolex Paris Masters-en, hanem a londoni ATP vikágbajnokságra készül.

Forrás

Kiemelt kép forrása: Teniszvilág