ATP Párizs: Medvedev már a legjobb nyolc között

2020. november 5.
by Airon

Megkezdődtek a nyolcaddöntős küzdelmek Párizsban. A kora délután folyamán Daniil Medvedev kemény meccset vívott, és már ott van a negyeddöntőben. 

Daniil Medvedev, miután az első mérkőzésén a dél-afrikai Kevin Anderson sérülése miatt csak egy szettet kellett lejátszania, ma a negyeddöntőbe kerülésért az ausztrál Alex De Minaur ellen lépett pályára. Az orosz teniszező rögtön break előnybe került, ám ez a fór nem tartott sokáig. A “közönség” már berendezkedhetett egy rövidítésre, azonban De Minaur 6-5-nél elvette ellenfele adogatását, így 46 perc játék után szettelőnybe került. Az elbukott első felvonás egy cseppet sem törte meg Medvedevet, aki a következő két játszmában átrobogott az ausztrálon, két 6-2-es szettel megfordította a találkozót.

A mai játéknap Diego Schwartzman mérkőzésével kezdődött. Az argentin teniszező nem teketóriázott sokat, mindösszesen két játékot engedélyezett a spanyol Alejandro Davidovich Fokinának. Medvedev és Schwartzman mellett Milos Raonic is bejutott a legjobb nyolc közé, miután 7/6 6/1-re legyőzte az amerikai Marcos Giront.

A játéknap eredményei: 

Diego Schwartzman ( 6 )-Alejandro Davidovich Fokina 6/1 6/1

Daniil Medvedev-Alex De Minaur 5/7 6/2 6/2

Milos Raonic ( 10 )-Marcos Giron 7/6(1) 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com