Novak Djokovic: “Tovább szeretném adni a tudásomat.”

2020. november 11.
by andF

Novak Djokovic a pályafutása befejezése után is aktív szereplője akar maradni a teniszvilágnak, az edzősködésben látja a jövőjét.

A világelső még jó pár évig meghatározható alakja lehet az ATP Tournak, de valószínűleg azután is gyakran találkozhatunk majd vele, hogy szögre akasztotta az ütőjét.

“Izgatottan várom az életem és a pályafutásom következő szakaszát.” – nyilatkozta Djokovic a bécsi újságíróknak a TennisBuzz beszámolója szerint.

“Van egy teniszklubom Belgrádban, ami hamarosan akadémiává növi ki magát. Nagy terveket szövögetünk ezzel kapcsolatban, ez a következő lépés.”

“A teniszt nekem találták ki. Nagyon sok munkát fektettem bele, és úgy érzem, át kell adnom a tudásomat, a tapasztalataimat és a bennem lakozó energiát a jövő generációjának, főként Szerbia és a balkáni államok fiataljainak. Rengeteg tehetséges játékosunk van, de nincs egy jól kiépített rendszerünk, amely segítené őket – ezen kell dolgoznunk.” – mondta Djokovic.

“Szeretnék versenyről versenyre utazgatni anélkül, hogy nyomás nehezedne a vállamra, és hogy azon aggódnék, vajon megfelelő volt-e a felkészülésem? Nem vagyok az a típus, akit túlzottan nyomaszt a játék és a versenyzés, épp ellenkezőleg: imádom a teniszt, élvezem minden pillanatát és ki szeretném majd próbálni magam edzőként, mentorként. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de az biztos, hogy népszerűsíteni fogom a sportágat, ahol csak tudom.” – tette hozzá a világelső.

Novak Djokovic legközelebb a vasárnap rajtoló ATP Finals-en lép majd pályára, ahol első kiemeltként pályafutása hatodik győzelmét arathatja.

Forrás

Kép forrása: novakdjokovicfoundation.org