Nadal: ,,Ha jól játszom, bárkit megverhetek, bármilyen borításon”

2020. november 19.
by HerczegGabor

Rafael Nadal reagált azoknak, akik szerint a legnagyobb gyengesége, hogy nem megy neki a játék a fedett, kemény pályás tornákon.

A spanyol az ATP-vb keddi játéknapján két szoros játszmában vereséget szenvedett az osztrák Dominic Thiem ellen, de a mérkőzésen mindkét játékos végig világklasszisokhoz méltó teniszt nyújtott, viszont az osztrák a kiélezett pontoknál sokkal jobban koncentrált, ennek köszönheti a győzelmét. A salakkirály korábban még soha nem nyerte meg az év végi világbajnokságot és eddigi egyetlen fedett pályás tornagyőzelmét is még 2005-ben Madridban érte el, legutoljára döntőt ezen a pályafelületen pedig Baselben játszott 2015-ben, akkor a nagy rivális, Federer ellen maradt alul három játszmában.

,,Egyáltalán nem akarok arrogánsnak tűnni mert nem vagyok az, de valójában nem is kell bizonyítanom sem magamnak és másnak sem, hogyha a pályán a legjobb teniszemet nyújtom, akkor azt gondolom, hogy bárkit megverhetek, bármilyen borításon. Tudom, hogy még sosem sikerült nyernem itt az ATP világbajnokságon, de tudom, hogy ha jól játszom, megvan az esélyem a végső győzelemre.’’ – mondta a spanyol.

Nadal dicsérte a győztes osztrákot a mérkőzés után, de ösztönzően hatott rá a mérkőzésen mutatott saját játéka is.

,,Gratulálok Dominicnak, mert ez egy nagyszerű meccs volt és szerintem elképesztő játékot produkált, amin csak pár apró részlet döntött, de úgy gondolom, hogy én is jól játszottam. Azt hiszem, mindent jól csináltam a meccs alatt, az egyetlen negatív dolog az, hogy nem tudtam azt a pár kulcsfontosságú pontot megnyerni, amivel fordíthattam volna. Természetesen szomorú vagyok a vereség miatt, de van még esélyem a továbbjutásra. Úgy érzem, hogy sokkal jobb volt a játékom, mint pár napja, jó úton járok, ezt az irányt fogom folytatni tovább.’’ -nyilatkozta Nadal.

Nadalnak nem lesz könnyű dolga a mai játéknapon, hiszen a csoportkör utolsó fordulójában a görög Stefanos Tsisipas ellen kell kiharcolnia a továbbjutást. Tavaly ugyanitt szintén összecsaptak a csoportkörben, akkor a spanyol nyert három játszmában, viszont ez sem volt elegendő, hogy  kvalifikálja magát az elődöntőbe.

kiemelt kép: essentiallysports.com