ATP Finals 2020: Nadal kiejtette a címvédőt és elődöntős

Rafael Nadal jutott be a legjobb négy közé a londoni ATP világbajnokságon. A spanyol teniszező döntő szettben győzte le a görög Stefanos Tsitsipas-t. 

Egyértelmű volt a képlet a London 2020-as nevű csoport utolsó mérkőzésén, Rafael Nadal vagy Stefanos Tsitispas közül a győztes Dominic Thiem mögött másodikként továbbjut az elődöntőbe.

A mérkőzés elején mind a két játékos magabiztosan adogatott, a szervák mögötti stabilitás a szett közepétől Tsitsipasnak okozott némi gondot. A görög 3-3-nál még hárított két break labdát, azonban 4-4-nél már nem menekült meg az adogatása elvesztésétől, Nadal pedig nem ismert kegyelmet, besöpörte a következő játékot, és 6-4-re megnyerte az első szettet. A második játszma első játékában ismét a spanyol előtt adódott break lehetőség, azonban Tsitsipas előhúzott a tarsolyából két gyönyörű fonák nyerőt, így nem került rögtön komolyabb lépéshátrányba. A görög a folytatásban makulátlan volt adogatásai mögött, így törvényszerű volt, hogy előbb vagy utóbb Nadal is elveszítheti a szerváját. Tsitsipas 5-4-es vezetésénél két szettlabdához jutott, amiből a másodikat a spanyol hathatós segítségének köszönhetően ki is használta. A harmadik felvonás gyors break váltással kezdődött, majd 1-1-nél Nadal ismét elvette Tsitsipas adogatását. Ezt az előnyt a 13-szoros Roland Garros-bajnok már huzamosabb ideig megőrizte, ráadásul 4-2-nél újra elnyerte a görög szerváját. Nadal nem teketóriázott sokat, gyorsan lezárta a mérkőzést és csoport másodikként elődöntőbe jutott, ahol az orosz Daniil Medvedevvel találkozott.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Stefanos Tsitsipas ( 5 ) 6/4 4/6 6/2

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com