Thiem: “Tovább kell vinnünk a Nagy Négyes örökségét.”

Dominic Thiem szerint nagyon sokat kell dolgoznia az új nemzedéknek azért, hogy a Nagy Négyes visszavonulása után is megtartsák, szórakoztassák azokat a szurkolókat, akik miattuk szerették meg a teniszt.

Andy Murray sérülései és visszaesése miatt egy jó ideje már csak Nagy Hármasról beszélünk, de kétségtelen, hogy a skótnak is óriási szerepe van abban, hogy manapság ekkora népszerűségnek örvend a sportág. Murray már nem képes a legmagasabb szinten versenyezni, Roger Federer sem játszik már annyit, mint néhány évvel ezelőtt, az idei ATP Finals pedig megmutatta, hogy Nadal és Djokovic is egyre inkább elkapható a nagy tornákon is.

Az évek óta vízionált őrségváltás szép lassan elkezdődött, Thiem, Medvedev és társaik egyre nagyobb szelethez jutnak a tortából. Dominic Thiem szerint azonban az eredmények szállítása mellett egy másik fontos feladatuk is van, mégpedig az, hogy megtartsák a szurkolókat.

“Nagyon fontos ez a sportág számára, Roger, Rafa, Nole és persze Andy is sokat tett ezért. Rengeteg ember figyelmét keltették fel és szerettették meg velük a teniszt.” – mondta nemrég Thiem egy sajtótájékoztatón.

“Eljön majd az az idő, amikor már nem lesznek aktívak. Az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a szurkolóik ne fordítsanak hátat a tenisznek, továbbra is kísérjék figyelemmel ezt a remek sportágat.”

Thiem receptje borzasztóan egyszerű: továbbra is remekül kell teljesíteni a nagy tornákon, hogy idővel igazi sztárrá válhasson, aki képes tömegeket megmozgatni.

“Azt hiszem ez a küldetésünk, jól kell teljesítenünk, színvonalassá kell tennünk a nagy tornákat és sztárokká kell válnunk. Nagyon nehéz, de annál fontosabb feladat ez, tekintve, hogy az elődeink mit tettek le az asztalra. Ahogy említettem, meg kell tartanunk a szurkolókat és tovább kell vinnünk a nagy négyes örökségét.” – zárta gondolatait az osztrák.

A nagy tornákat tekintve Dominic Thiem idén megtette az első lépést azzal, hogy megnyerte a US Opent, de az ATP Finals győzelmével Medvedev is megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele a jövőben.

Forrás

Kép forrása: essentiallysports.com