Del Potro a tokiói olimpián lépne újra pályára

Bár a 2019-es Fever Tree Championships óta nem versenyzett, az argentin Juan Martin del Potro egyáltalán nem tervezi a visszavonulást, tovább dolgozik a visszatérés érdekében

A US Open 2009-es bajnoka tavaly néhány hónapon belül kétszer is térdsérülést szenvedett, ezért azóta három operáción esett át, a legutóbbi idén augusztusban volt. Del Potro számára fájdalmasan ismerős a helyzet, hiszen pályafutása során számos alkalommal hátráltatták sérülések, a jobb és bal csuklóját is többször kellett műteni.

Az ESPN-nek adott nyilatkozatában ennek ellenére pozitívan beszélt a jövőjével kapcsolatban a 32 esztendős játékos: “Őszinte leszek, borzasztóan nehéz újra és újra felállni a sérülésekből. A második csuklóműtétem után úgy gondoltam, többé nem fekszem kés alá, de aztán mégis megoperáltattam a térdemet. Rengeteg energiát igényel a rehabilitáció, de egyelőre nem adom fel.”

Az argentin számára kapóra jött, hogy a tokiói olimpiát a koronavírus járvány miatt 2021 nyarára halasztották, így az ottani visszatérést tűzte ki célul: “Ha választanom kéne, hogy fejezzem be a karrieremet, ideális lenne, ha ez a hazám képviseletében történne meg. Ha mégsem valósul meg az álmom, azért kicsit még áltatom majd magam, mert annyira szeretem a teniszt, hogy mindenképpen a pályáról akarok visszavonulni.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág