Nadal elárulta, hogy készül a fontos meccsekre

2020. december 7.
by kert

A spanyol salakkirály mentálisan a legkiemelkedőbb sportolók közé tartozik, ezért különösen érdekes, mit és hogyan csinál a mérkőzések előtt

A 20-szoros Grand Slam győztes Nadalt, sokak példaképét nemrégiben egy beszélgetésben kérdezték, van e valamilyen különleges titok, ceremónia a meccseket megelőzően, ami ennyire kiegyensúlyozottá teszi a teljesítményét.

Rafa szokásos szerénységével azt válaszolta, ha ő képes ilyen teljesítményre, akkor biztosan más is, de azért elárult néhány részletet: “Néha jól alszom, néha pedig rosszul a sorsdöntő meccsek előtt. Fiatalabb koromban jobban izgultam, ma már könnyebben kezelem az idegességet.”

Nadal az a teniszező, aki a leghosszabb ideje van a TOP10-ben megszakítás nélkül, 2005 áprilisa óta nem szerepelt ennél hátrébb a ranglistán. Ez megfelelő regeneráció, pihenés nélkül nem képzelhető el, így azt gondolnánk, ő amolyan “tyúkokkal fekvő és kelő” típus.

Erre a feltevésre azonban rácáfol: “Nem okvetlenül probléma, ha keveset alszom, csak 3-4 órát. Olyankor az ember igazi adrenalinlökettel ébred, és jól megy a játék.”

Hozzátette még, hogy van, ami a mentális stabilitásnál is fontosabb a győzelemhez: “Ha érzed a játékot, ha jól ütöd a labdát, te leszel a nyerő. Feszült, kiélezett pillanatokban persze hasznos, ha ki tudod zárni a külső körülményeket, és ura vagy az érzelmeidnek.”

A világranglista 2. spanyolt a 2021 februárjára halasztott Australian Openen láthatjuk újra a pályán.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág