Elkészült a WTA előzetes versenynaptára az év első felére

Immáron a női versenyek is bejelentésre kerültek az év első hónapjaira, a versenynaptár biztosan nem a végleges program, de szerencsére tartalmazza a hagyományos tornákat.

A szezon a mai nappal hivatalosan is megkezdődött, Abu Dhabiban erős mezőnnyel – és Bondár Annával a főtáblán – kezdődtek meg a küzdelmek. Az év első két hónapját Melbourne és az ausztrál tornák uralják. Márciusra kerültek a hagyományos év eleji nagyobb tornák: a WTA500-as besorolású dohai és szentpétervári, valamint a WTA1000-es Dubai Duty Free Tennis Championship verseny. A hónap második feléből elhalasztott Indian Wells-i torna időpontja kérdéses továbbra is, viszont Miamiba egyelőre úgy tűnik ellátogat a mezőny.

Áprilisban kezdődik a salakos idény, a szintén hagyományos charlestoni és stuttgarti verseny kerül lebonyolításra, de a Fed Kupa utódja, a Billie Jean King Cup Finals is ebben a hónapban kerül megrendezésre, remélhetőleg Budapesten.

Április legvégén előbb Madridban, majd Rómában lesz WTA1000-es verseny, a Roland Garros előtt pedig három 250-es tornán is készülhetnek a hölgyek. Május 23-án veszi kezdetét a második Grand Slam torna, a Roland Garros június elejéig tart, ezt követően kezdődik a füves pályás szezon, amely a szokásos helyszíneket vonultatja fel: Birmingham és Nottingham is helyszínül szolgál, Eastbourne és Berlin pedig WTA500-as tornának ad majd otthont. A szezon első fele Wimbledonban végződik, a torna június 28-án kezdődik.

Az előzetes naptár egyelőre jól fest, remélhetőleg Indian Wells mellett másik torna már nem esik ki, és újra a megszokott menetrend szerint zajlik majd minden. Az előzetes versenynaptár elérhető itt: WTA-menetrend

A kép forrása: wtatennis.com