Bublik-De Minaur döntőt rendeznek Antalyában

Kialakult a döntő párosítása az ATP 250-es Antalya-i tornán. A fináléban Alexander Bublik és Alex De Minaur mérkőzik meg egymás ellen. 

Az első elődöntőben Alex De Minaur és David Goffin csapott össze. A két játékos eddig egyszer találkozott, akkor az ausztrál két szettben legyőzte a belgát a 2019-es Davis Kupa Finals-ön. Az első játszmában Goffin nagy árat fizetett azzal, hogy az adogatását rögtön elbukta. De Minaur a breaket követően semmi esélyt nem adott ellenfelének fogadóként, 6-4-re megnyerte a szettet. A második felvonásnak hasonló volt a forgatókönyve, mint az elsőnek, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Goffin breakelt a szett elején, aki nagyon magabiztosan őrizve az előnyét, 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik játszmában De Minaur breakelt először 2-1-nél, azonban ez a fór rögtön elszállt. 3-2-őt követően viszont Goffin képtelen volt mit kezdeni az ausztrál gyorsaságával és stabilitásával, De Minaur zsinórban három játékot megnyerve, 1 óra 53 perc játék után döntőbe jutott.

A második  elődöntőben a torna két meglepetésembere találkozott. Alexander Bublik az elődöntőig vezető úton az első kiemelt Matteo Berrettinit, még Jeremy Chardy a legjobb 16 között Fabio Fogninit, majd a negyeddöntőben Jan-Lennard Struffot búcsúztatta. Az első játszmában Bublik magához ragadta a kezdeményezést és hamar 5-1-es előnybe került. Chardy lépésről-lépésről ugyan felzárkózott, viszont 5-4-nél a kazah teniszező kiszerválta a szettet. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy Bublik két szettben megnyerheti a találkozót, azonban 4-2-es vezetése ellenére Tiebreakre kényszerült, amit 7-4 arányban el is veszített. Ezek után nem volt meglepő, hogy a kazah játékos rengeteget szenvedett az adogatásai mögött a harmadik játszmában, Chardy viszont 2 játékban 6 break labdát hagyott kihasználatlanul. A francia teniszező ezért meg is kapta a büntetését, 4-3-as hátrányánál elbukta a szerváját, Bublik pedig könnyedén lezárta a mérkőzést. Alexander Bublik ezzel bejutott pályafutása első ATP döntőjébe.

Az elődöntők eredményei: 

Alexander Bublik ( 8 )-Jeremy Chardy 6/4 6/7(4) 6/3

Alex De Minaur ( 4 )-David Goffin ( 2 ) 6/4 3/6 6/2

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org