Kyrgios: Djokovic egy idióta

2021. január 22.
by HerczegGabor

Úgy tűnik, hogy az idei Australian Open-en kialakított buborék a káosz felé halad, mivel nagyon sok negatív visszajelzés jön a játékosoktól, mind a szervezés és mind az ételek minősége kapcsán is. Mindezek megoldása érdekében a világelső szerb Novak Djokovic is megszólalt és enyhítéseket kért a játékosok nevében. Az ausztrál hatóságok persze elutasították, és most az ausztrál fenegyerek Nick Kyrgios is reagált a történésekre.

A szerb látta, hogy a játékosok a karantén alatt panaszkodtak különféle dolgokra és benyújtott egy listát a követeléseikről a hatóságnak. Novak kérte többek között a játékosok átköltözését teniszpályával rendelkező magánházakba, rövidítsék le az elszigeteltségi időszakot, engedjék meg a játékosoknak, hogy találkozzanak az edzőikkel, és végül azt akarta, hogy a játékosok jobb minőségű ételt kapjanak.

Mindezeket a követeléseket Victoria miniszterelnöke, Daniel Andrews határozottan elutasította.

„A szabályok nem változnak, mert a közegészségügyi tanács hozta meg ezeket a rendelkezéseket. Az emberek szabadon megadhatják a követeléseik listáját, de a válaszom nemleges. Tudom, hogy már számos játékos panaszkodott a szabályokkal kapcsolatban.” – jelentette ki Daniel Andrews.

Az Australian Open területén kialakított buborék körüli dráma akkor kezdődött, amikor néhány játékost szigorúbb karantén alá helyeztek, mert néhány repülőgépen, melyekkel ezek a játékosok megérkeztek, többen is pozitív Covid tesztet produkáltak. Így a hatóságok kénytelenek voltak szigorúbb korlátozásokat meghozni, miszerint 14 napig ezek az emberek nem hagyhatják el a hotelszobájukat. Összesen 72 játékos került most szigorú karantén alá.

A közösségi médiában számtalan negatív üzenet látott már napvilágot, ezekre reagált most Kyrgios, majd Djokovicot egy„eszköznek” nevezte, ennek a jelentése az ausztrál szlengben nem mást, mint az „idióta”. Aligha lepődik meg bárki is, hogy az ausztrál fenegyerek ismét kinyitotta a száját, és a világelsőt kritizálta.

Kiemelt kép: essentiallysports.com