Courier: Djokovic többet érdemelne a szurkolóktól

2021. január 28.
by HerczegGabor

A szerb világelső Novak Djokovic óriási rajongótábort tudhat maga mögött, de mégis sokkal több kritikát kap, mint riválisai, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer.

Az egykori amerikai világelső Jim Courier azonban úgy véli, hogy ennek nagy része abban rejlik, hogy a rajongók már elkötelezték magukat Federer és Nadal mellett, és amikor Djokovic megérkezett közéjük, ezen már nem tudott nagyon változtatni.

,,Nagyon érzékeny a közvéleményre. Rengeteg energiát fordít arra, hogy maga mellé állítsa a közönséget, amikor a pályán van, mindent megtesz azért, hogy a játékával elnyerje a bizalmukat.  Novak, amit a pályán mutatott már, óriási kedvencnek kellene lennie. Ő pont akkor robbant be a köztudatba, amikor számos szurkoló úgy döntött, hogy Rogernek vagy Rafának drukkol.” – mondta Courier a Nine News-nak.

Courier időt szakított arra is, hogy megvédje Novak Djokovic-ot, miután a szerb korábban engedményeket kért az Australian Open szervezőitől.

,,Novak mindent megtett azért, hogy Ausztráliában kiálljon a többi játékos mellett. Ő egy vezető volt, és sajnos nem úgy sült el a kérése a nyilvánosság előtt, mint ahogy kellett volna, de remélem, hogy az ausztrál közvélemény ad neki majd még egy esélyt. ’’– magyarázta Courier.

kiemelt kép: vbetnews.com