Nadal: “Nem mindenki kürtöli világgá a tetteit.”

Rafael Nadal  reagált az őt ért kritikára, egyúttal Djokovic-nak is odaszúrt egy picit.

Novak Djokovic nemrégiben nyíltan kritizálta az Ausztrál Open szervezőit a kötelező karantén körülményei miatt, sokan pedig Rafael Nadaltól is azt várták, hogy kiáll a játékosok mellett. Az argentin teniszező, Guido Pella furcsának nevezte azt, hogy Nadal “csendben marad” és nem emel szót a sokak által nehezményezett lakhatási és edzési lehetőségek ellen.

A kritikát már Nadal sem hagyta szó nélkül, és elmondta, attól, hogy valaki nem osztja meg a nyilvánossággal minden egyes tettét, még nem jelenti azt, hogy nem próbál megoldást találni a helyzetre.

“Egyeseknek arra van szükségük, hogy nyilvánosságra hozzák,  mi mindent tesznek a többiek érdekében, néhányan pedig szép csendben tesszük a dolgunkat. Nem mindenki kürtöli világgá a tetteit.” – mondta nadal az ESPN-nek. “Néhányan úgy érezzük, nincs szükség arra, hogy a hátrányosabb helyzetben lévő játékosok érdekvédelmét reklámozzuk.”

Nadal arra a vádra is reagált, miszerint ő, és a magasabban rangsorolt játékosok kivételes elbánásban részesülnek.

“Beszélik, hogy az Adelaideben elszállásolt játékosok jobb körülmények között töltik a karantént, de én Melbourneben nem hallottam arról, egyesek jobb szobát kaptak volna, mint mások. Nem találkoztam azokkal, akik az adelaide-i helyzet miatt panaszkodnak.”

“Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, és igyekszünk segíteni egymásnak.” – tette hozzá Nadal.

Forrás

Kép forrása: tennisworldusa.org