Babos Tímea továbbjutott Melbourne-ben

2021. január 31.
by DGM96

A párosban többszörös Grand Slam- és világbajnok magyar teniszezőnő idén még veretlen egyéni meccseken.

Kezdetét vette az egyhónapos melbourne-i teniszdömping. A pandémia és az abból kifolyó szigorítások miatt a tenisszövetségek azt a döntést hozták meg, hogy nem csak az Australian Opent, hanem az arra felkészítő tornákat is a Melbourne Parkban tartják meg, így az előttünk álló napokban két WTA és két ATP torna mellett még az ATP Kupa is itt kerül megrendezésre.

Ebbe a kategóriába tartozik a Gippsland Trophy névre hallgató WTA 500-as torna is, melynek főtábláján találhatjuk Babos Tímeát, aki egyéniben és párosban is az első számú magyar teniszezőnő. A világranglista 115. helyezettjének ellenfele az első fordulóban a román Patricia Martina Tig volt, aki 59 hellyel előzi meg Timit a WTA rangsorában. Ekkora különbség azonban kettejük között nem volt a pályán. Az első szettben a felek két-két alkalommal nyertek fogadó játékot, az előnybe kerülésről így tie-break döntött. Babos itt 5-2-re is vezetett, de Tig-et visszaengedte egyenlő állásra, román ellenfele a hármas sorozat után azonban már nem nyert több pontot, így a magyar hölgy nyerte meg az első játszmát.

A második felvonás is break-váltással kezdődött, de ezt követően Timi ismét elvette Tig szerváját, előnyét pedig ezúttal végig tudta vinni. A találkozó kereken 2 óráig tartott és 7/6(5) 6/3-as magyar győzelemmel zárult. A legjobb 32 között a torna 12. kiemeltjével, a francia Carolnie Garciával találkozik majd. Érdekesség, hogy 2021-ben még veretlen egyéni mérkőzéseken, január első felében ugyanis a Dubai-ba kiszervezett Australian Open-selejtezőt teljesítette sikerrel, így főtáblás lesz a szezon első Grand Slam-tornáján egyéniben.

Másik érdekesség, hogy ezen a héten párosban is játszani fog Kristina Mladenovic oldalán, de nem a Gippsland Trophy-n, hanem a hölgyek másik tornáján, a Yarra Valley Classicon, itt természetesen az első kiemelt francia partnerével.

Kiemelt kép forrása: infostart.hu