ATP-kupa: A fiatal orosz csapat is továbbjutott

2021. február 3.
by Csongei10

A házigazda hiába nyert, már nem juthat tovább a csoportjából.

Ausztrália számára létfontosságú volt a 3-0-ás győzelem megszerzése Görögország ellen, a hazaiaknak csak ebben az esetben lett volna még matematikai esélyük a továbbjutásra. Az első mérkőzésen Millman és Pervolarakis lépett pályára, és az aussie esélyeshez méltón, 6-2 arányban megnyerte az első szettet. A másodikban egyetlen fogadójátékot is elegendő volt megnyernie, az adogatását végig stabilan hozva,  6-2 6-3 arányban nyerte meg Ausztráliának az első találkozót.

A második mérkőzés nem nekik állt, hiszen Stefanos Tsitsipas volt De Minaur ellenfele. Jól is kezdett a görög, hamar ellépett 3-0-ra, majd egy breakváltást követően kialakult a 6-3-as első szett. A folytatásban magára talált az ausztrál, de csak szettlabdáig jutott, igaz csak fogadóként. Nem sikerült élnie a kínálkozó esélyekkel, Tsitsipasnak viszont igen, és 7-5-el lezárta a meccset.

A páros meccset így 1-1-es állásról várták a felek, amit Ausztrália húzott be, a Peers/Saville duó döntő szett supertiebreakben múlta felül a görög kettőst. Görögország csak akkor mehet tovább a csoportból, ha 3-0-ra megverik Spanyolországot.

Oroszország páholyból várta a Japán elleni találkozót, hiszen abszolút favoritnak számítottak mindkét egyéni mérkőzésen. A papírforma be is igazolódott, Rublev simán nyert Nishioka ellen (6-1 6-3), Medvedev pedig szintén könnyedén győzött a korábbi top 10-es Nishikori ellen (6-2 6-4).

A Japánoknak a párosban sikerült szépíteniük, a tartalékos oroszok egy végletekig kiélezett csatában, 10-12 arányban maradtak alul McLachlan/Nishioka duója ellen.

 

Kép forrása: atptennis.com