Nadal: Még soha nem játszottam ilyen gyors körülmények között

2021. február 7.
by cort

Az idei Australian Opent alighanem az utóbbi évek egyik leggyorsabb pályáján rendezik. Több játékos is megjegyezte, hogy meglepően gyors a pálya, így volt ezzel Rafael Nadal és Novak Djokovic is.

Különösen a spanyol nem örül annak, hogy idén a szokásosnál jóval borításon kell pályára lépnie. “Ez a leggyorsabb Australian Open pálya amelyen pályafutásom során valaha is játszottam. Semmi kétség felőle. Még soha nem játszottam ilyen gyors körülmények között, ezek olyan körülmények, amelyek egyáltalán nem szeretek.”
A világelső Djokovic is osztotta Nadal véleményét a pályával kapcsolatban. “Sok játékos beszél a pálya sebességéről ebben az évben. Rendkívül gyors. Összehasonlítva az öt, hat évvel ezelőttivel, sokkal gyorsabb, mint amilyen akkor volt.”
A torna néhány óra múlva elrajtol, és két hét múlva megtudjuk, hogy kinek feküdtek leginkább a jelenlegi körülmények.

Duplán zárójeles megjegyzés: (A tenisz világában is összeesküvés elméleteket gyártók szentül hiszik, hogy a köztudottan Roger Federerrel jó viszonyt ápoló Craig Tiley (az ausztrál teniszszövetség vezérigazgatója) direkt gyorsíttatta fel a pályát, hogy Nadal az idei tornán semmiképpen se tudja megdönteni Federer Grand Slam rekordját.)

Kép forrása: twitter.com