AusOpen 2021: Csak egy helyen borult a papírforma a férfiaknál

Az első nap vége felé közeledve úgy tűnik elmarad a csillaghullás a férfiaknál a felső ágon, bár a 10. kiemelt máris kiesett az Australian Open első körében.

Kapásból az első mérkőzések egyikén meglepetés történt a férfiaknál, miután a 10. helyen rangsorolt Gael Monfils egy majdnem 4 órás ütközet után maradt alul a világranglista 86. Emil Ruusuvuorival szemben. A francia ezzel egy elég kedvező ágról hullott ki, ami talán a későbbiekben Alexander Zverevnek lehet kedvező.

Annak a Zverevnek, aki már-már szokás szerint nem tudta három szettben lezárni a meccset, miután Marcos Giron az első játszmát tiebreak után tudta megnyerni. A második szettben Zvevev már nem hibázott, ahogy a meccs hátralevő részében sem, így 6:7, 7:6, 6:3, 6:2-vel zárta le a meccset és jutott a második fordulóba.

Nem okozott gondot Dominic Thiemnek Mikhail Kukushkin legyőzése az első fordulóban, így az osztrák versenyző szett és felesleges energiaveszteség nélkül jutott a második körbe. A US Open címvédőjének ez azért fontos, mert nehéz ellenfelei lehetnek a továbbiakban, a győzelemhez pedig elengedhetetlen a gyors és hatásos játék. Az osztrák 7:6, 6:2, 6:3 arányban múlta felül kazah ellenfelét.

A nap egyik legjobban várt mérkőzésén két korábban szebb napokat is megélt teniszező lépett pályára Grigor Dimitrov és Marin Cilic személyében. A szikrázó ütközet azonban elmaradt, Dimitrov végig jól menedzselve a mérkőzést 6:4, 6:2, 7:6 arányban verte veterán horvát ellenfelét.

A kép forrása: atptour.com