AusOpen 2021: Shapovalov nyerte a nap slágermeccsét

Denis Shapovalov óriási csatában jutott tovább a második fordulóba Melbourne-ben. A kanadai játékos öt szettben győzte le az olasz Jannik Sinnert.

Az Australian Open első napjának esti programja egy igazi csemegét tartogatott. Denis Shapovalov nem számíthatott könnyű találkozóra, mivel a Great Ocean Road Open friss bajnokával, Jannik Sinnerrel csapott össze. A két játékos még nem játszott egymás ellen.

A mérkőzést Sinner kezdte jobban, aki a második gameben elvette a kanadai adogatását. Ennek a szerva játéknak az elvesztése sokba került Shapovalov számára, hiszen a szettben fogadóként már nem volt sok esélye, az olasz 6-3-ra nyerte az első játszmát. A második felvonásban Sinner továbbra sem engedett a szorításból, Shapovalov azonban remekül állta a sarat a saját adogatásai mögött. A kanadai két játékban összesen négy break labdát hárított, 4-3-nál az első fogadó előnyét értékesítette, majd egy játékkal később pedig kiegyenlített. Shapovalov megőrizte lendületét a harmadik játszmára is, 2-2 után nem veszített több játékot, így egy szettre volt a továbbjutástól.

Nagyon úgy tűnt, hogy a mérkőzést remekül kezdő Sinner már teljesen elfogyni látszik, hiszen Shapovalov a negyedik játszmában 3-1-es előnyre tett szert. Az olasz teniszező azonban nem szeretett volna korán elbúcsúzni a Melbourne-i tornától, visszajött a break hátrányból, majd 5-4-nél elvette a kanadai adogatását, így kiharcolta a döntő szettet. A lélektani előny ugyan Sinnernél volt, viszont Shapovalov könnyedén rendezte sorait, és az ötödik játszma első játékában elnyerte ellenfele szerváját. Az olasz játékosnak hiába voltak ezek után break lehetőségei, visszakapaszkodni már nem tudott, a kanadai öt szettben jutott tovább a második fordulóba.

Shapovalov hatalmas csatában győzte le Sinnert
Kép forrása: everythinglubbock.com

Denis Shapovalovnak a második körben sem lesz egyszerű dolga, mivel szembe kell néznie egy igencsak ritmustalanul teniszező Bernard Tomic-csal, és természetesen a Melbourne-i közönséggel, akik az ausztrált fogják buzdítani.

Az első forduló eredménye: 

Denis Shapovalov ( 11 )-Jannik Sinner 3/6 6/3 6/2 4/6 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.com