AusOpen 2021: Medvedev és Nadal is gond nélkül jutott tovább

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyedik játéknapján magabiztos játékkal jutott tovább  a harmadik fordulóba az orosz Daniil Medvedev és a spanyol Rafael Nadal is.

A torna negyedik kiemeltje, Medvedev először találkozott a spanyol Roberto Carballes Baena-val, aki az előző körben Balázs Attilát búcsúztatta négy szettben. A spanyol nem tudta felvenni a versenyt az orosszal, aki végig uralva a mérkőzést, két könnyebb és egy szorosabb játszmában harcolta ki a továbbjutást, a következő ellenfele pedig a 28. kiemelt szerb Filip Krajinovic lesz.

A 2009-es bajnok Rafael Nadal a selejtezőből érkező amerikai Michael Mmoh-val mérkőzött, aki az előző körben szintén a kvalifikációból továbbjutó, korábbi világranglista 12. helyezett szerb Viktor Troickit búcsúztatta. A spanyol szintén először találkozott aktuális ellenfelével, aki csak a második játszmában tudta kissé megnehezíteni Nadal dolgát. A salakkirály magabiztosan szervált, bréklabdát sem kellett az egész mérkőzésen hárítania, és 1 óra 49 perces meccs után készülhet a következő körre, ahol a fiatal brit tehetség Cameron Norrie vár majd rá.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (80 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ

Daniil Medvedev (4.) – Roberto Carballes Baena: 6-2, 7-5, 6-1

Rafael Nadal (2.) – Michael Mmoh: 6-1, 6-4, 6-2

kiemelt kép: atptour.com