AusOpen 2021: Zverev könnyedén továbbjutott, Schwartzman búcsúzott

Megkezdődött Az Australian Open ötödik játéknapja. Alexander Zverev három játszmában jutott tovább, míg Diego Schwartzman számára véget ért a verseny. 

Alexander Zverevre előzetesen nem várt könnyű találkozó, miután a francia Adrian Mannarino az utolsó két találkozásuk alkalmával rendesen megizzasztotta. Ezen a mérkőzésen azonban egyértelműen Zverev akarata érvényesült. A német az első két játszmát egyaránt 6-3-ra nyerte meg, majd a harmadik felvonásban mindösszesen 1 játékot engedélyezett ellenfelének. A német játékos a következő fordulóban a szerb Dusan Lajoviccal csap össze.

A délelőtti programban pályára lépett az argentin Diego Schwartzman is. A torna nyolcadik kiemeltje, a világranglista 114. helyén álló Aslan Karatsevvel mérkőzött meg. Az első játszmát egy korai break döntötte el Karatsev javára, majd a második felvonásban az orosz kétszer is elvette ellenfele adogatását, így egy szettre volt a bravúros győzelemtől. A harmadik játszmát ugyan Schwartzman rögtön breakkel kezdte, onnantól azonban csak két játékot tudott nyerni, így viszonylag simán búcsúzott az idei Australian Opentől. Karatsev a következő fordulóban a Denis Shapovalov-Felix Auger-Aliassime mérkőzés győztesével találkozik.

A harmadik forduló eredményei: 

Dusan Lajovic ( 23 )-Pedro Martinez 6/7(6) 7/5 6/1 6/4

Alexander Zverev ( 6 )-Adrian Mannarino ( 32 ) 6/3 6/3 6/1

Grigor Dimitrov ( 18 )-Pablo Carreno Busta 6/0 1/0-nál Carreno Busta feladta

Aslan Karatsev-Diego Schwartzman ( 8 ) 6/3 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.com