AusOpen 2021: Megvannak az alsó ág negyeddöntősei a hölgyeknél

Négy mérkőzést rendeztek a hölgyek versenyében, és nem volt okunk panaszra, nagyszerű meccseket láthattuk. 

A nap első összecsapásán Su-Wei Hsieh és Marketa Vondrousova lépett pályára. Előzetesen a cseh hölgy számította az összecsapása esélyesének, de tajvani ellenfele ma lényegesen jobban játszott. Hsieh kezdte jobban a mérkőzést egyből előnybe tudott kerülni, amit később megduplázott.  Vondrousova-nak innen nem volt már visszaút, szépíteni tudott, de fordítani nem, így az első játszmát a tajvani nyerte. A második szettben is folytatta jó játékát Hsieh, és két breakkel 6-2-re hozva a játszmát lezárta a meccset.

A nap egyik legjobban várt összecsapása Naomi Osaka és Garbine Muguruza mérkőzése volt, és a várakozásokhoz mérten a végletekig kiélezett meccset kaptunk. Az első játszmában Osaka került előnybe, amit nem tudott megtartani, kétszer is elvesztette az adogatását, így a spanyol került szettelőnybe. A második felvonásban Muguruza ott folytatta, ahol abbahagyta, breakkel kezdett, de a japán teniszező magára talált, ledolgozta a hátrányát, majd a szett végén 5-4-es állásnál ismét elvette ellenfele adogatását. Következhetett a döntő szett, amiben ismét Muguruza kezdett jobban. A spanyol játékos sokáig kezében tartotta a játszmát, előnybe is került és 5-3-as állásnál fogadóként két meccslabdája is volt, de nem sikerült lezárnia a mérkőzést, így adogatnia kellett a meccsért. A japán fogadóként esélyt sem adott ellenfelének befejezni a meccset, kétszer is breakelt,  és 7-5-tel ő jutott a legjobb nyolc közé.

Szintén három szettben jutott a negyeddöntőbe Serena Williams. Az amerikai a fehérorosz Aryna Sabalenka ellen lépett pályára, és 6-4 2-6 6-4 arányban győzedelmeskedett. Az első játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a két játékos, de a szett végén Sabalenka kicsit megingott, és ezt Serena kihasználva bezsebelte a szettet. A második felvonásban break breaket követett, amiből Serena jött ki rosszabbul, és 6-2-vel Sabalenka kiegyenlített. A döntő játszmában ismét az amerikai irányított, 5-4-nél sikerült elvennie Sabalenka adogatását, ezzel pedig lezárni a meccset.

A nap női zárómérkőzésén Iga Swiatek és Simona Halep találkozott egymással. Mindkét játékos jól kezdett, szépen hozták az adogatásaikat, a szett végén Halep volt az, akinek megremegett a keze, és Swiatek ezt kihasználva került szettelőnybe. A második játszmában Halepnek sikerült szintet lépnie, és magabiztos játékkal esélyt sem adva ellenfelének 6-1-gyel kiegyenlített. Következett a döntő játszma, ahol mindkét játékos nagyot küzdött. Először Halep került előnybe, ahonnan még visszajött a lengyel, de rögtön el is vesztette adogatását és innentől Halep odafigyelve adogatásaira 6-4 arányban nyerte a döntő szettet és ezzel ott van a negyeddöntőbe.

 

Kiemelt kép forrása:twitter.com