AusOpen 2021: Nem lett csata Thiem és Dimitrov között, simán nyert a bolgár

Rangadónak ígérkezett, mégis egy sima meccs lett belőle – Grigor Dimitrov három szettben ejtette ki az enerváltan játszó US Open-bajnokot.

Igazi csemegének számított előzetesen Grigor Dimitrov (18.) és Dominic Thiem (3.) felső ági nyolcaddöntője az Australian Open vasárnapi játéknapján. A világranglista 3. osztrák teniszező az előző körben a torna eddigi legnagyobb meccsén, 0-2-ről fordítva ejtette ki Nick Kyrgiost. Thiem nem arról volt ismert, hogy ne tudott volna kellőképpen regenerálódni a következő fordulóra egy hosszú mérkőzés után, de ezen a napon, pillanatnyilag látványosan elszakadt nála valami a korábbi világbajnok bolgár ellen.

Az első két játszmát, egy-egy breaknek köszönhetően, egyaránt 3/1-es előnyben kezdhette, de mindkét alkalommal vissza tudta magát küzdeni Dimitrov az ominózus állást követően. Thiem vesszőfutása a harmadik szettben pedig olyannyira eleszkalálódott, hogy már játékot sem tudott ott nyerni. Látványos csata helyett egy nagyon sima, kétórás meccset láthattunk (6/4 6/4 6/0).

Grigor Dimitrov ezzel kicsit “csendben a fű alatt” egy nagy lehetőség elé került. Karrierje során immáron a negyedik alkalommal jutott be a negyeddöntőbe az Australian Openen. Ezúttal az idei torna meglepetés-embere, a selejtezős Aslan Karatsev lesz az ellenfele, aki 0-2-ről fordítva búcsúztatta a kanadai tehetség, Felix Auger-Aliassime-et (20.). Vele szemben a tornán történtek ellenére is esélyesnek számít és közel került pályafutása negyedik Grand Slam-elődöntőjéhez.

Vagy akár első Grand Slam-döntőjéhez is. A felső ág felső negyedében bár ott van a világelső Novak Djokovic (1.), de nincsen 100 százalékos állapotban,  a szerb elődöntős helyére pályázó Alexander Zverevvel (6.) és Milos Raonic-csal (14.) szemben pedig játéktudás szempontjából minimum egyenrangú ellenfélnek számít.

Borítókép forrása: eurosport.com