Novak Djokovic: Más tornán már visszaléptem volna

2021. február 14.
by cort

Négy szettben jutott a legjobb nyolc közé a címvédő Novak Djokovic. A szerb játékos a mérkőzést követően elmondta, ha nem egy Grand Slam tornáról lenne szó, valószínűleg nem vállalta volna a játékot.

A mai nap zárómérkőzése előtt a nap legnagyobb kérdése az volt, hogy a szerb világelső tudja-e vállalni a kanadai elleni meccset, illetve milyen fizikai állapotban lép pályára a mai nyolcaddöntőben. A Taylor Fritz elleni összecsapáson megsérült címvédő, már az első labdamenetektől kezdve rendkívül koncentráltan teniszezett, több ütésénél is látszott, hogy igyekszik kímélni magát (ez a mérkőzés előrehaladtával egyre kevésbé volt igaz, a negyedik szettben már jöttek a spárgák, és a csak rá jellemző ütések).

Az összecsapást a világelső kezdte jobban, már az első játszmában is neki voltak breaklehetőségei, végül rövidítésben került előnybe Djokovic. A második felvonásban már a kanadai is megszorongatta Djokovic-ot, és a szett közepén megnyert breaknek köszönhetően 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik szettben Djokovic emelt a játékán, bátrabban mozgott, és sima 6-1-gyel előnybe került, ez a különbség megmaradt a negyedik szettre is, ahol a játszma hajrájában ismét elvette a kanadai adogatását, és 2 óra 56 perc alatt lezárta a meccset.

A szerb világelső jelenleg fájdalomcsillapítókkal teniszezik, és nem tudja mi lesz a sérülésével a tornát követően, de azzal tisztában van, hogy azzal hogy játszik, egy esetleges komolyabb sérülést kockáztat. “A sérülésem nem annyira rossz, hogy ne tudjak versenyezni. Nem ideális, voltam már jobban is. Két napig nem edzettem, de ez egy Grand Slam torna, ez a legfontosabb a számomra. Mindent megteszek amit csak tudok, más tornán már biztosan visszaléptem volna. Nem érdekel mi lesz a torna után, valószínűleg pihenőt tartok, és csak akkor térek vissza, amikor teljesen jól leszek.”