Nadal: “Amikor tényleg komoly a sérülésed, nem tudsz egy ilyen nehéz tornát megnyerni”

2021. február 16.
by Diapolo

Rafael Nadal korábbi tapasztalatait megosztva nyilatkozott a sérüléshullám kapcsán, amely egyelőre komolyan uralkodik a férfiak mezőnyében az Australian Openen.

Az idei tornán hasi sérülések egész sorozata bukkant fel, Novak Djokovic jelenleg is egy ilyen sérüléssel küzd a hírek szerint. Hétfőn Matteo Berrettini, illetve Casper Ruud is kénytelen volt hasonló sérülések miatt visszalépni, de Alexander Zverev is bajlódott már sérüléssel a torna korábbi szakaszában.

A találgatások korábban arról szóltak, hogy lehetséges, hogy a kéthetes karantén miatt alakult ki ez a sérüléshullám, de Nadal, aki maga is hát problémákkal érkezett a tornára, felhívta rá a figyelmet, hogy komoly kockázatokat és veszélyeket hordoz magában ilyenkor a folytatás egy sérült játékosnál.

“Természetesen, minden attól függ, hogy milyen sérülésről beszélünk. Egy ilyen hasi sérülésnél, amivel már nekem is meggyűlt korábban a bajom, nehéz megmondani, hogy mi történik, ha tovább versenyzel. Például a 2009-es US Open előtt egy ugyanilyen sérülésem volt, de játszottam tovább, aztán kikaptam Del Potro ellen az elődöntőben. Ekkor már sokkal nagyobb volt a baj, ráadásul ki is estem.”

Nadalt arról is kérdezték, hogy mit javasolna azoknak a teniszezőknek, akik most sérüléssel játszanak. “Ez a körülményektől függ. Nekem a US Open után 2009-ben már nem volt sok hátra a szezonból, így belefért, hogy kihagyjak egy hónapot. Most azt mondom, hogy nem ér már annyit egy nagy siker sem, ha nem érzem jól magam. Ráadásul, ha tényleg nagy a gond, akkor nem fogsz nyerni, ez azért egyértelmű. Ha tényleg komoly a sérülésed, akkor nem tudsz ilyen nehéz tornákat megnyerni.”

A kép forrása: skysports.com