AusOpen 2021: Medvedev nyerte meg az orosz házi rangadót

Daniil Medvedev jutott be harmadikként az Australian Open elődöntőjébe. Az orosz teniszező három szettben győzte le Andrey Rublevet. 

Aslan Karatsev tegnapi győzelme után az már egészen bizonyossá vált, hogy két orosz teniszező is bejut a legjobb négy közé Melbourne-ben. A nagy kérdés már csak az volt, hogy a torna meglepetésembere mellett Daniil Medvedev, netán Andrey Rublev küzdhet meg pályafutása első Australian Open döntőjéért. A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, Medvedev ezidáig még szettet sem veszített honfitársával szemben.

A mérkőzés első breakjét Medvedev csinálta meg 3-2-nél, akinek előnye viszont semeddig sem tartott. Sokáig úgy tűnt rövidítés határozhatja meg az első szett végkimenetelét, Rublev azonban elveszítette semmire az adogatását, így a Nitto ATP Finals címvédője 7-5-el vezetést szerzett. A második felvonásban Rublevnek 3-3-nál óriási esélye volt arra, hogy az egyenlítés felé vezető útra lépjen, csakhogy három break labdát kihasználatlanul hagyott, és ezért nagy árat fizetett. Medvedev a következő játékban a játszmán belüli harmadik fogadó előnyét már értékesítette, majd gond nélkül hozva a saját szerváját egy szettre került a továbbjutástól. A harmadik játszmában Medvedev dupla breakkel gyorsan ellépett 3-0-ra, majd a folytatásban remekül adogatott, és 6-2-vel lezárta a találkozót.

Daniil Medvedev 2 óra 6 perc játék után jutott be karrierje első Australian Open elődöntőjébe, ahol Stefanos Tsitsipas-szal vagy Rafael Nadallal mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Daniil Medvedev ( 4 )-Andrey Rublev ( 7 ) 7/5 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: netral.news