AusOpen 2021: Kialakult a női finálé

A japán Naomi Osaka, valamint az amerikai Jennifer Brady jutott az Australian Open női döntőjébe.Elsőként a háromszoros Grand Slam győztes kvalifikálta magát a szombati fináléba, miután két szettben győzött az amerikai Serena Williams ellen. Az összecsapást Williams kezdte jobban, de hiába került már az első játékban breakelőnybe, Osaka a szett folyamán két alkalommal is elvette az amerikai adogatását, és 6-3-mal előnybe került. A japán lendülete a második felvonásra is megmaradt, egyből lebreakelte Serenát, aki csak a játszma derekán tudott 4-4-re egyenlíteni, de ez mit sem ért, Osaka a következő játékot nyerve 6-4-gyel lezárta a meccset.

Serena hiába érkezett meggyőző játékkal az elődöntőre, Osaka játékára, sebességére nem volt válasza, ezzel pedig továbbra is csak álom marad Margaret Court 24 Grand Slam győzelmi rekordja.

A nap második elődöntőjében Jennifer Brady és Karolina Muchova játszottak egy fordulatos, és izgalmas összecsapást, amiből az amerikai jött ki jobban, és 6-4 3-6 6-4-gyel ő jutott a Naomi Osaka elleni szombati fináléba.