Djokovic a sérüléséről

A szerb igazságtalannak érzi, hogy színleléssel vádolták

A vasárnapi döntőben a világelső Novak Djokovic kilencedik alkalommal nyerte meg az Australian Opent Daniil Medvedev 7-5, 6-2, 6-2-es legyőzésével.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón érzékeny kérdést is kapott az immár 18-szoros Grand Slam bajnok, a vélt vagy valós sérüléséről kérdezték az újságírók.

Djokovic még a Taylor Fritz elleni, harmadik fordulós találkozóján, egy rossz mozdulat következtében sérült meg. Játéka visszaesett, nehezen mozgott és úgy tűnt, fel kell adnia a meccset. Két elveszített szett után a döntő játszmában végül behúzta a győzelmet, de a mérkőzés után hasfali izomszakadásról, komoly problémáról beszélt.

A többi már történelem: nemhogy nem lépett vissza az Australian Opentől, hanem egészen a tornagyőzelemig menetelt, és már csak két Grand Slam győzelemre van lemaradva a Federer-Nadal páros mögött.

Már a harmadik forduló után sokakban felmerült, vajon valóban megsérült e Djokovic, vagy a tőle korábban is tapasztalt pszichológiai hadviseléssel, az ellenfelek elbizonytalanításával állunk szemben. A világelsőt többen megvédték: Patrick Mouratoglou szerint a nagy bajnokok nem szimulálnak, míg saját edzője, Goran Ivanisevic úgy véli, tanítványa az átlagosnál jobban tűri a fájdalmat.

Maga Djokovic a döntő után ezt üzente a kétkedőknek: “Tudom, hogy sok szóbeszéd volt ezzel kapcsolatban. Megkérdőjelezték a sérülésemet, mondván, lehetetlen ilyen rövid idő alatt felépülni. Elfogadom, mindenkinek joga van a véleményéhez.” – mondta a szerb. “Mindenki kimondhatja, amit gondol, és kritizálhat másokat. Mégis időnként igazságtalannak érzem, bár tudom, nem ez volt sem az első, sem az utolsó alkalom.” – tette hozzá.

A szerbet szemmel láthatólag bántja az emberek reakciója, és ragaszkodik hozzá, hogy nem szimulált, valódi volt a sérülés.

Forrás

A kiemelt kép forrása: theglobalherald.com