Az új generáció még nem áll készen

Patrick Mouratoglou úgy gondolja, még nincs hatalomátvétel a fiatalok részéről

Serena Williams edzője az elmúlt napokban jónéhányszor megszólalt Novak Djokovic Ausztrál Open szereplésével kapcsolatban. A szerb világelső a vasárnapi döntőben kilencedik Australian Open címét nyerte, összességében pedig 18. Grand Slam győzelmét aratta, így már csak két trófeányi a különbség közte és Roger Federer, valamint Rafael Nadal között.

A döntő előtt szakértők és szurkolók egyaránt nagy esélyt adtak Djokovic ellenfelének, Daniil Medvedevnek. Úgy gondolták, a Grand Slameken is elérkezett a generációváltás ideje, és a Nagy Hármas kénytelen lesz átadni a major trófeákat a trónkövetelőknek. De vasárnap Novak Djokovic, tavaly pedig a Roland Garroson Rafael Nadal is bizonyította, hogy még mindig ők uralják a sportágat a nagy tornákon.

Mouratoglou is ez utóbbi véleményt képviselte a mérkőzés utáni Twitter bejegyzésében:

Novak Australian Open győzelme bizonyítja, hogy a NextGen még nem kerekedett a Nagy Hármas fölé, ahogy azt sokan várták decemberben és januárban. Rafa még mindig a salak királya, Novak pedig dominálja a többi borítást. És várjuk vissza Rogert is.” – írta a francia edző.

Hozzátette, hogy ők hárman még nagy csatákra kényszerítik Tsitsipast, Thiemet, Medvedevet és a többi feltörekvő játékost.

Tény, hogy a Nagy Hármas az elmúlt 17 évben a Grand Slam tornák 90 százalékát megnyerte, immár 58 trófeánál járnak. A fiatalok teniszben már nagyon közel kerültek hozzájuk, de komoly nyomás alatt egyelőre nem teljesítenek jól ellenük (kivétel is akad azért, például Stefanos Tsitsipas hősies fordítása kétszettes hátrányból Rafael Nadal ellen az Ausztrál Open negyeddöntőjében).

Addig pedig nagyon hosszú utat kell megtenniük, hogy a három nagy örökségét megközelíthessék.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.crackedracquets.com