Safin bízik Federer sikeres visszatérésében

2021. február 23.
by HerczegGabor

A hússzoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer a tenisztörténelem legnagyobb meccsein szerepelt, ezek közül több emlékezetes Grand Slam elődöntő és döntő is az ő nevéhez fűződik. 

Dinara Safina, Marat Safin húga nemrégiben egy régi fotót osztott meg az Instagramon, amivel egy 16 évvel ezelőtti emléket idéz fel, és amin Federer és Safin fog kezet azon a máig felejthetetlen, döntő szett 9-7-re végződő Australian Open elődöntő után. A mérkőzés az orosz győzelmével zárult, aki nem mellesleg meccslabdát is hárított a negyedik játszmában. A rendkívüli csatát követően az orosz a döntőben legyőzte az ausztrál Leyton Hewitt-ot és felemelte pályafutása második Grand Slam trófeáját. Safin miután megnézte Dinara történetét, újra megosztotta azt a képet a saját Instagramján is, és megköszönte nővérének, hogy felelevenítette ezt a csodálatos pillanatot. Safin valamint Federer karrierjük során tizenkét mérkőzést játszott egymással, és a mérleg Federer javára billent 10-2-es mutatóval. Utolsó mérkőzésüket a 2009-es Australian Open harmadik fordulójában játszották, amelyet Federer könnyedén három játszmában nyert meg.

Az orosz arról írt Instagram történetében, hogy Federer az utolsó ember, aki az ő generációjukból még talpon van, és bízik a svájci sikeres visszatérésben.

 

,,Nővérem, köszönöm ezt az emléket. Rogelio, az utolsó a mi generációnkból. Légy továbbra is erős! Tisztelet, testvérem!” – írta Safin, bár az orosz kicsit másképp fogalmazott, ő abban bízik, hogy a svájci a visszatérését követően még szét fog rúgni néhány hátsót.

Egyébiránt Safin a 2009-es szezon után vonult vissza az aktív tenisztől, az utolsó tornája a novemberben rendezett párizsi Masters verseny volt, ahol az argentin Juan-Martin del Potro győzte le döntő játszmában.

Federer miután több mint egy éve nem játszott tétmérkőzést a térdsérülése miatt, várhatóan márciusban, Dohában tér vissza majd a teniszpályára.

Forrás

Kiemelt kép: perfect-tennis.com