Djokovic: Most már minden erőmmel a Grand Slamekre koncentrálhatok

2021. február 26.
by cort

A világelső Novak Djokovic a kilencedik Australian Open győzelme után megerősítette, hogy mostantól minden erejével a Grand Slam tornákra összpontosít.

Djokovic a tavalyi év végén többször is lenyilatkozta, hogy két fő célja van a hátralévő karrierjében. Az egyik, hogy felülmúlja Roger Federer rekordját a világranglista élén eltöltött hetek számában, ami az Australian Open eredményeinek köszönhetően már biztosan megtörténik, és a szerb néhány hét múlva megdönti a svájci rekordját. A világelső szerb most már minden erejével a másik célkitűzésére fókuszálhat, ami pedig a legtöbb Grand Slam torna megnyerése. Djokovic elmondása szerint ehhez csökkentenie kell az évben lejátszott tornáinak számát, amivel akár kockára teszi a világelsőséget is.

“Most, hogy én leszek a legtöbb hetet a világranglista élén álló teniszező, megkönnyebbülés lesz a számomra, mert minden figyelmemet a Grand Slam tornákra tudom fordítani. Amikor a világranglista elsőséget őrzöd, akkor végig kell játszanod az egész szezont, minden fontosabb versenyen ott kell lenned. A céljaim most megváltoztak, így nem kell annyit úton lenni, és több időt tölthetek a családommal.”