Becker: Talán először láttam, hogy Nadal ilyen fáradt legyen a döntő szettben

2021. március 1.
by HerczegGabor

Rafael Nadal vitathatatlanul a Roland Garros királya, tizenhárom bajnoki címe szinte felülmúlhatatlan, dominanciáját mi sem tükrözi jobban, hogy az elmúlt négy évben nem talált legyőzőre a kedvenc Grand Slam-tornáján.

A spanyolnak eddig nem a legjobban indult a szezonja, hiszen a hátsérülése miatt nem lépett pályára az ATP-kupán, azt követően azonban úgy tűnt, hogy óriási lendületet vett a 2021-es Australian Openre, magabiztosan nyerte a mérkőzéseit, de a negyeddöntőben két szettes előnyből váratlan vereséget szenvedett a görög Stefanos Tsisipas ellen, így megszakadt a 35 zsinórban megnyert játszmáinak fantasztikus sorozata is.

A korábbi német teniszlegenda Boris Becker úgy véli, hogy a spanyolnak az idei ,,párizsi mese” nem biztos, hogy ugyanolyan boldog véget fog érni, mint az utóbbi években.

,,Mindenképpen volt némi sebezhetőség Nadalban a Tsitsipas elleni negyeddöntőben, ez az ötszettes kudarc egy ideig még biztos benne lesz a fejében, sőt kihathat még a French Openre is. Úgy emlékszem, hogy talán először láttam, hogy Nadal ilyen fáradt legyen a döntő szettben, fizikailag megverték ezen a találkozón, és ezt a többiek is láthatták. Ennek ellenére garantálhatom, hogy ostobaság lenne Rafa ellen fogadni Párizsban. ’’- mondta Becker.

Meglepő vereségét követően a salakkirály a hátsérülésére hivatkozva visszalépett a rotterdami ATP 500-as tornától, és ez komoly kérdéseket vethet fel a szezon hátralevő részével kapcsolatban. Nadal a március végén kezdődő Miami Openen lép ismét pályára, ami egy jó teszt lesz arra, hogy rendbe jött-e a sérülése, és Becker szavai mennyiben válnak valóra.

Kiemelt kép: as.com