Selejtezőből a végső győzelemig! Juan Manuel Cerundolo lett Cordoba bajnoka

A Cordoba-i ATP 250-es versenyen egy ifjú argentin  borította a papírformát. Juan Manuel Cerundolo a selejtezőből indulva, mindössze 19 évesen szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét. 

Juan Manuel Cerundolo hatalmas utat járt be a Cordoba-i ATP versenyen. A 19 éves argentin játékos, akit a tornát megelőzően csupán a világranglista 335. helyén jegyezték, a fináléig vezető úton többek között legyőzte Miomir Kecmanovicot és Thiago Monteirot, az elődöntőben pedig Federico Coriának állta útját.

A fiatal hazai teniszező  a fináléban a torna ötödik kiemeltjével, a spanyol Albert Ramos-Vinolas-szal csapott össze. Cerundolo parádésan kezdte a döntőt, hiszen az első szettben lenullázta ellenfelét. Ramos-Vinolas a 6-0-ra elveszített játszmát követően összeszedte magát, 6-2-vel kiegyenlített, a harmadik felvonásban pedig rögtön break előnybe került. A találkozó azonban tartogatott még egy utolsó fordulatot, Cerundolo 0-2 után már nem engedélyezett több játékot a spanyolnak, és 1 óra 55 perc alatt megnyerte a döntőt.

Juan Manuel Cerundolo tehát megszerezte pályafutása első ATP tornagyőzelmét, amivel 154 pozíciót javítva tagja a Top 200-nak, már a 181. helyet foglalja el a világranglistán.

A döntő végeredménye: 

Juan Manuel Cerundolo-Albert Ramos-Vinolas ( 5 ) 6/0 2/6 6/2

Kiemelt kép forrása: tennis-tourtalk.com