ATP Rotterdam: Kiesett Medvedev és Zverev is

A rotterdami ATP torna harmadik játéknapja számos meglepetést tartogatott. A versenytől búcsúzott Daniil Medvedev és Alexander Zverev is. 

Daniil Medvedev első kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek Rotterdamban. Az orosz teniszezőnek úgy tűnik nem ez lesz a kedvenc tornája, hiszen miután tavaly az első fordulóban búcsúzott, idén sem sikerült kört mennie. Legyőzője, a szerb Dusan Lajovic rövidítésben nyerte meg az első játszmát, majd a 30 éves játékos a második felvonásban 4-4-nél elvette az orosz adogatását, ezt követően pedig kiszerválta a mérkőzést. Lajovic-ra a második fordulóban szintén nehéz ellenfél vár, a horvát Borna Coric-csal mérkőzik meg.

Alexander Zverev az első körben a kazah Alexander Bublikkal csapott össze. A találkozót a német rögtön egy breakkel nyitotta, aki azonban a folytatásban kétszer is elbukta az adogatását, Bublik pedig 7-5-tel elvitte az első szettet. Zverev az elveszített játszma ellenére jól kezdte a második felvonást, 3-1-re is vezetett, innentől fogva viszont több játékot már nem nyert a mérkőzés folyamán, így két szettes vereséget szenvedett Bublikkal szemben. A kazah játékosnak a negyeddöntőbe jutásért az amerikai Tommy Paul lesz az ellenfele.

Zverev számára hamar véget ért a Rotterdam-i torna
Kép forrása: supersport.com

A mai játéknapon az ötödik kiemelt Roberto Bautista Agut is búcsúzni kényszerült. A spanyol játékost honfitársa, a 21 éves Alejandro Davidovich Fokina győzte le, aki a következő körben Fucsovics Mártonnal játszik majd.

Az első forduló eredményei: 

Dusan Lajovic-Daniil Medvedev ( 1 ) 7/6(4) 6/4

Alexander Bublik-Alexander Zverev ( 3 ) 7/5 6/3

Tommy Paul-Lorenzo Sonego 6/4 7/6(7)

David Goffin ( 6 )-Jan-Lennard Struff 6/4 6/0

Alejandro Davidovich Fokina-Roberto Bautista Agut 6/2 7/6(3)

A második forduló eredménye: 

Kei Nishikori-Alex De Minaur 6/3 2/6 7/5

Kiemelt kép forrása: taiwannews.com.tw