ATP Rotterdam: Tsitsipas nagy csatában jutott tovább

 

 

 

Stefanos Tsitsipas ha nem is könnyedén, de bejutott a negyeddöntőbe Rotterdam-ban. A görög teniszező döntő szettben győzte le a lengyel Hubert Hurkacz-ot. 

Stefanos Tsitsipas az egyik fő esélyessé lépett elő Rotterdam-ban, miután tegnap Daniil Medvedev és Alexander Zverev is búcsúzott. A görög játékosnak a negyeddöntőbe jutásért a lengyel Hubert Hurkacz volt az ellenfele. Tsitsipas jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen eddig 7 alkalomból hatszor legyőzte a lengyelt.

Az első játszmában nagyon magabiztos adogatójátékok követték egymást, majd Tsitsipas 5-4-nél megtörte a csendet, aki ebben a gameben elvette semmire Hurkacz szerváját, és 6-4-re megnyerte a szettet. A második felvonást az elsőhöz hasonlóan egy break döntötte el, csak ezúttal a lengyel használta ki 3-3-nál sikeresen a fogadóelőnyét, majd saját adogatásait könnyedén hozva 6-4-el kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszmában Tsitsipas rendkívül meggyőzően szervált, aki ezzel folyamatos nyomás alá helyezte ellenfelét. A pressziónak a szett végére meglett az eredménye, hiszen a görög 6-5-nél fogadóként a harmadik mérkőzés labdáját már értékesítette, és így 2 óra 8 perc játék után bejutott a legjobb 8 közé, ahol Karen Khachanovval mérkőzik meg.

A mai játéknap eddigi legnagyobb meglepetését a hatodik kiemelt David Goffin kiesése szolgáltatta. A belga teniszező két Tiebreak-es szettben szenvedett vereséget a francia Jeremy Chardy ellen. A 34 éves játékos a következő körben az Andy Murrayt búcsúztató Andrey Rublev-vel találkozik majd.

A 2. forduló eredményei: 

Borna Coric-Dusan Lajovic 6/3 6/2

Tommy Paul-Alexander Bublik 6/7(5) 6/3 6/1

Jeremy Chardy-David Goffin ( 6 ) 7/6(3) 7/6(5)

Stefanos Tsitsipas ( 2 )-Hubert Hurkacz 6/4 4/6 7/5

Kiemelt kép forrása: atptour.com